Exclusiv Vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău: Rusia vrea Moldova „pentru a înfige un cuțit în spate Ucrainei”

Data actualizării: Data publicării:
mihai popsoi acorda un interviu jurnalistului digi24 alexandru rotaru
Vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău spune că Republica Moldova trăiește de 30 de ani sub o amenințare constantă.

De 30 de ani trăim sub o amenințare constantă. Moscova și-ar dori un guvern pro-rus la Chișinău”. Declarația îi aparține vicepreședintelui Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Popșoi, și a fost făcută într-un interviu acordat jurnalistului Digi24.ro, Alexandru Rotaru. Oficialul susține că Rusia ar vrea să folosească Chișinăul pe post de cap de pod”, cum este Belarus, „pentru a înfige un cuțit în spate Ucrainei”.

Mihai Popșoi, vice-președintele Parlamentului Republicii Moldova: Noi, de fapt, trăim de 30 de ani sub o amenințare constantă. Federația Rusă mereu a perceput Republica Moldova ca făcând parte din spațiul său de influență, iar acum, în contextul agresiunii ruse în Ucraina, firește, Federația Rusă și-ar dori un guvern pro-rusesc la Chișinău, pe care să-l poată utiliza în propriile sale interese.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24: Domnule Popșoi, de ce vrea Federația Rusă un guvern marionetă la Chișinău?

Mihai Popșoi: Pentru a înfige un cuțit în spate Ucrainei, pentru a utiliza Republica Moldova ca un cap de pod, așa cum încearcă să utilizeze Belarusul. Oricât ar încerca Federația Rusă, Kremlinul să întoarcă această voință democratică a cetățenilor Republicii Moldova, nu le va reuși.

Citiți și:
Vicepreședintele Parlamentului R. Moldova: Trebuie o dezbatere despre neutralitate. Istoria o demonstrează, nu a oprit agresorii

Probabil încearcă să vulnerabilizeze Ucraina din toate părțile, geografic vorbind.

S-ar putea ca „strategii” de la Moscova, având în vedere umilința pe care trăiesc zi de zi în Ucraina, să-și dorească o extindere a conflictului, deschiderea de noi fronturi.

Din fericire, Federația Rusă nu are această capacitate, să amenințe în mod direct hotarele Republicii Moldova, și nu putem decât să sperăm și sămizăm pe sprijinul internaționaloferit Ucrainei, ca această lipsă de capacitate să nu se schimbe.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri