O instanţă din Rusia a decis arestarea Marinei Ovsiannikova. Jurnalista a fugit în Europa

Data publicării:
Marina Ovsiannikova
Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost arestată pentru „discreditarea” armatei ruse şi „difuzarea de informaţii false” Foto: Profimedia

O instanţă din Rusia a dispus, joi, arestarea jurnalistei Marina Ovsiannikova, care a protestat în direct la televiziunea rusă față de războiul din Ucraina, „pentru o lună și 29 de zile”, potrivit agenției de presă rusă Interfax, citată de Reuters. Jurnalista a fugit din țară și se află în Europa.

Ovsiannikova se află în prezent sub protecția unei țări europene, după ce a fugit din arestul la domiciliu, a anunțat luni avocatul acesteia.

„În ceea ce o priveşte pe Ovsiannikova, instanţa a decis ca ea să fie reținută pentru o lună şi 29 de zile, de la momentul în care acuzata este extrădată în Federaţia Rusă sau din momentul arestării ei în Federaţia Rusă”, au declarat oficiali ai instanţei, citaţi de Interfax.

Instanţa a respins anterior, la începutul acestei luni, o solicitare a anchetatorilor de a emite un mandat de arestare.

Marina Ovsiannikova a fost dată în urmărire de autoritățile rusela începutul lunii, după ce a evadat din arestul la domiciliu.

Ovsiannikova a devenit cunoscută la nivel internațional după ce a întrerupt, în martie, buletinul de știri de la postul național rus Pervîi Canal, unde era editor, cu un banner pe care scria „Stop war”. A fost apoi arestată, iar mai apoi eliberată.

A continuat să critice războiul, iar în vară a fost plasată în arest la domiciliu, după ce a protestat singură împotriva războiului pe digul Sofiiskaia. Ea a ieșit la protest cu un afiș cu fotografii cu copii uciși în Ucraina și inscripția: „Câți copii mai trebuie să moară înainte să te oprești?”.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri