Pedro Sanchez merge într-o vizită surpriză la Kiev

Data actualizării: Data publicării:
Pedro Sanchez
Pedro Sanchez a mers într-o vizită surpriză la Kiev, joi. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski, joi, și va susține un discurs în fața parlamentului de la Kiev, au transmis reprezentanții săi, conform CNN.

Pedro Sanchez face o vizită surpriză la Kiev pentru a arăta sprijinul țării sale față de Ucraina, aproape de împlinirea unui an de când rușii au invadat țara vecină. Mai târziu, liderul de la Madrid va face declarații de presă într-o conferină comună cu Volodimir Zelenski.

Prim-ministrul spaniol are, de asemenea, planuri să viziteze Bucha și Irpin, cele două orașe în care rușii au comis atrocități împotriva populației ucrainene. Armata rusă a comis masacre care au șocat întreaga lume în Bucha și Irpin, în primele luni ale invaziei ei.

Vizita lui Sanchez vine după cea a președintelui Biden, de miercuri, o vizită ținută în secret până la momentul în care președintele american a sosit la Kiev.

Spania se numără printre țările NATO care au fost de acord să trimită Ucrainei tancuri moderne pentru ca armata ucraineană să se apere de invadatorii ruși. Armata spaniolă a antrenat, de asemenea, 800 de militari ucraineni de când a început războiul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri