Protest în fața casei lui Netanyahu, din Ierusalim. Oamenii au cerut demisia premierului israelian

Data publicării:
Protesters Call For PM Benjamin Netanyahu To Resign
Trei persoane au fost arestate la protestul din fața casei premierului. Sursa foto: Profimedia Images

Sute de oameni au cerut demisia premierului israelian Benjamin Netanyahu, în cursul unei manifestaţii care s-a desfăşurat sâmbătă seara, în faţa locuinţei acestuia din Ierusalim, a relatat duminică The Times of Israel, citat de dpa, transmite Agerpres.

Manifestanţii l-au îndemnat pe Netanyahu să aprobe un schimb pentru a-i elibera pe ostaticii din Fâşia Gaza şi l-au acuzat că se face responsabil de eşecurile în ce priveşte prevenirea şi răspunsul dat masacrelor comise de militanţi ai Hamas pe 7 octombrie în Israel.

Au avut loc ciocniri între protestatari şi poliţie, trei persoane fiind arestate.

protest ierusalim netanyahu
sursa foto: Profimedia Images

Proteste împotriva premierului au avut loc şi în alte oraşe.

În centrul Tel Aviv-ului, mii de oameni s-au adunat într-o piaţă recent redenumită Piaţa Ostaticilor pentru a-şi demonstra sprijinul faţă de familiile celor peste 240 de ostatici deţinuţi de Hamas.

Reprezentanţi ai rudelor ostaticilor au cerut la rândul lor un schimb de prizonieri, după o recentă întâlnire cu premierul.

Demonstration for the release of the Hamas hostage in Tel Aviv, Israel - 04 Nov 2023
sursa foto: Profimedia Images

Potrivit Times of Israel, unele familii vor ca Netanyahu să ia în considerare o ofertă a Hamas de a-i elibera pe toţi ostaticii israelieni în schimbul tuturor militanţilor Hamas deţinuţi de Israel, ofertă respinsă de administraţia Netanyahu, care a rezistat de asemenea apelurilor la o pauză umanitară în conflict, în absenţa eliberării ostaticilor.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri