Rusia vrea anchetă și califică drept „o nouă provocare” incidentul cu dronă de la baza militară din Transnistria

Data publicării:
Panel discussion "Diplomat in the digital age: what should a new generation of international affairs specialist know and be able to do?" in the lecture hall of the Russian Society "Znanie" as part of the International Exhibition and Forum "Russia" at VDNH
Foto: Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova / Sursa foto: Profimedia Images

Rusia a calificat sâmbătă drept „o nouă provocare” incidentul cu drona care a lovit vineri o stație radar a unei baze militare din Transnistria, regiunea separatistă prorusă din Republica Moldova.

O dronă kamikaze a lovit o staţie radar a uneia dintre bazele militare din Transnistria, fără a provoca victime şi nici pagube semnificative, la trei săptămâni după un incident similar.

"Considerăm acest incident drept o nouă provocare menită să exacerbeze situaţia deja tensionată din Transnistria. Ne aşteptăm la o investigaţie comprehensivă cu privire la toate circumstanţele celor întâmplate. Suntem încrezători că cei din spatele acestei acţiuni nesăbuite vor realiza pe deplin consecinţele periculoase" ale acesteia, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, într-un comunicat, informează Agerpres.

La rândul său, Republica Moldova a anunţat că studiază imaginile ultimului incident, dar că nu are acces în zona controlată de autorităţile separatiste. Totodată, Chişinăul a transmis că incidentul ar putea fi o încercare deliberată de a semăna panică şi de a atrage atenţia asupra Transnistriei.

Anterior, la 17 martie, Transnistria a afirmat că o dronă explozivă lansată de Ucraina a lovit o bază militară din Tiraspol, acuzaţii respinse de Republica Moldova, care le-a considerat ca fiind o tentativă de a provoca "panică".

De partea sa, Kievul a acuzat atunci Moscova că a fost la originea "unei provocări în Transnistria printr-un atac cu dronă kamikaze".

Rusia menţine în Transnistria un contingent de circa 1.500 de soldaţi într-o misiune declarată de menţinere a păcii, după războiul din anul 1992, şi controlează depozitul de muniţii de la Cobasna, unde sunt depozitate circa 20.000 de tone de muniţii.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri