FSB spune că a împiedicat asasinarea a două jurnaliste ruse. Ambele sunt susținătoare ale războiului Rusiei în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
imagine cu cladirea serviciilor rusesti de securitate in Moscova
Sursa foto: Profimedia

Serviciile de securitate ruse FSB au anunţat sâmbătă dejucarea unor tentative de asasinare a două proeminente jurnaliste ruse, Margarita Simonian şi Ksenia Sobceak, relatează Reuters, care citează Interfax.

FSB menţionează că au fost arestate, vineri, un număr neprecizat de persoane care ar fi desfăşurat activităţi de recunoaştere în apropiere de locuinţele şi locurile de muncă ale jurnalistelor.

Ucraina, care a negat în trecut implicarea în asasinarea unor personalităţi pro-război în Rusia, nu a comentat deocamdată informaţiile în acest sens, notează Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit Interfax, persoanele arestate au recunoscut că au pregătit atacuri asupra celor două femei din partea Ucrainei şi că li s-a promis o recompensă de 1,5 milioane de ruble (16.620 USD, precizează Reuters) fiecare.

Simonian, şefa postului public RT şi o cunoscută susţinătoare a războiului Rusiei din Ucraina, a postat pe Telegram un mesaj privind presupusul complot în care îndeamnă serviciile de securitate: "Continuaţi să lucraţi, fraţilor!".

Sobceak este la rândul ei o cunoscută prezentatoare de televiziune care a candidat de asemenea la preşedinţie în 2018.

Două personalităţi proeminente care susţineau războiul din Ucraina, jurnalista Daria Dughina şi bloggerul militar Vladlen Tatarski, au fost ucişi anul trecut în atacuri cu bombă în Rusia, asasinate pentru care Rusia a acuzat Ucraina, în timp ce Kievul a dezminţit acest lucru şi a prezentat asasinatele ca dovadă a conflictelor din interiorul Rusiei.

În mai a.c., un proeminent scriitor naţionalist rus, Zahar Prilepin, a fost rănit într-un atentat cu bombă în care a fost ucis şoferul său. Anchetatorii au afirmat că un suspect reţinut a recunoscut că a acţionat din partea Ucrainei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri