Rusia și-a activat apărarea antiaeriană, după testul Coreei de Nord

Data publicării:
Armament Rusia in Siria decembrie 2015 ministerul apararii rus 2
Foto: Ministerul rus al Apărării

Rusia și-a plasat sistemul de apărare antiaeriană din Orientul Îndepărtat în stare de alertă maximă după testul cu rachetă de sâmbătă al Coreii de Nord, a anunțat Viktor Ozerov, președintele Comisiei pentru apărare și securitate din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului federal rus), relatează Agerpres, care citează presă rusă.

Armament Rusia in Siria decembrie 2015 ministerul apararii rus 2

„Rusia urmărește foarte atent ceea ce se întâmplă în Coreea de Nord. Sistemul de apărare antiaerian al Rusiei din Orientul Îndepărtat a fost plasat în stare de alertă maximă. Noi controlăm spațiul aerian în zona de responsabilitate a forțelor aeriene ruse", a subliniat parlamentarul rus.

Potrivit acestuia, Rusia este conștientă de faptul că nu este vizată de rachetele testate de Coreea de Nord. „Dar tehnica este tehnică, iar trupele noastre fac tot ce le stă în putere ca în cazul unei situații extraordinare, să nu permită ca o rachetă nord-coreeană să ajungă accidental pe teritoriul Rusiei”, a spus Ozerov.

Coreea de Nord a procedat sâmbătă la un tir cu rachetă balistică, soldat aparent cu un eșec, racheta căzând pe teritoriul nord-coreean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri