Șeful Federației Spaniole de Fotbal a fost suspendat după ce a sărutat-o cu forța pe o jucătoare la finala Cupei Mondiale

Data actualizării: Data publicării:
rubiales cara o jucatoare spaniola de fotbal
Luis Rubiales o cară peste umăr pe jucătoarea naționalei spaniole de fotbal Athenea del Castillo, după victoria împotriva Australiei, în finala Cupei Mondiale de Fotbal Feminin. Foto: Profimedia Images

Președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a fost suspendat de Fifa pe o perioadă inițială de 90 de zile, potrivit BBC, după ce a apucat-o de cap pe atacanta naționalei spaniole Jenni Hermoso şi i-a sărutat buzele, în timpul prezentării trofeului finalei Cupei Mondiale de fotbal feminin.

Luis Rubiales a fost suspendat de la „toate activitățile legate de fotbal la nivel național și internațional” pe o perioadă inițială de 90 de zile, decizie a Comitetului Disciplinar FIFA.

Incidentul a dus la refuzul echipei feminine a Spaniei de a mai juca meciuri până la schimbarea conducerii federaţiei. Jucătoarele au făcut o declarație comună după ce Rubiales a refuzat să demisioneze, acuzând „feminism fals” şi un „asasinat social” al său.

Acesta a fost aspru criticat în ultimele zile, iar Fifa a demarat o anchetă, după ce a apucat-o de cap pe atacanta Jenni Hermoso şi i-a sărutat buzele în timpul prezentării trofeului finalei Cupei Mondiale de fotbal feminin. Declaraţia publicată de sindicatul jucătoarelor Futpro a inclus şi dezminţirea lui Hermoso la afirmaţia lui Rubiales că sărutul a fost consimţit.

BBC notează că Guvernul Spaniei consideră controversele legate de comportamentul lui Rubiales ca „momentul Me Too” al fotbalului spaniol.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri