Șeful Pentagonului, criticat dur în Congresul SUA pentru că s-a internat în secret

Data publicării:
lloyd austin
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Foto: Profimedia Images

Membrii Congresului SUA l-au criticat dur, joi, pe secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, pentru că nu a informat Casa Albă că a fost spitalizat pentru complicaţii cauzate de un tratament împotriva cancerului la începutul acestui an, relatează AFP şi EFE, potrivit Agerpres. 

„Este total inacceptabil că a fost nevoie de trei zile pentru a-l informa pe preşedintele Statelor Unite că secretarul Apărării se află în spital şi nu supraveghează Pentagonul”, a declarat Mike Rogers, preşedintele republican al Comisiei pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanţilor, în cadrul unei audieri.

„Războaiele făceau ravagii în Ucraina şi Israel, navele noastre erau sub ţinta focurilor în Marea Roşie, iar bazele noastre se pregăteau să fie atacate în Siria şi Irak. Dar comandantul-şef nu ştia că secretarul său al Apărării nu era în funcţie”, a adăugat el.

Democratul Adam Smith, membru al Camerei Reprezentanţilor, a deplâns „lipsa de transparenţă” a Pentagonului şi a spus că „avem nevoie de informaţii mai clare şi mai transparente despre ceea ce se întâmplă la Pentagon”.

Şeful Pentagonului nu l-a informat pe preşedintele Joe Biden despre două spitalizări în decembrie şi ianuarie, provocând un scandal. El a prezentat scuze public pentru acest lucru pe 1 februarie.

La audiere, Lloyd Austin a insistat că „nu a existat niciodată o pauză în comanda şi controlul” Pentagonului.

Cu toate acestea, el a recunoscut că în timpul şederii sale la centrul medical militar Walter Reed, la periferia Washingtonului, a existat "o întrerupere a notificărilor", deoarece restul autorităţilor nu au fost informate în mod adecvat despre locul unde se afla sau motivul internării sale.

El a recunoscut, de asemenea, că a făcut o greşeală prin faptul că nu a informat preşedintele, Congresul sau poporul american atunci când a fost diagnosticat cu cancer de prostată în decembrie.

„Nu am spus niciodată nimănui să nu-l informeze pe preşedinte, Casa Albă sau pe oricine altcineva despre spitalizarea mea”, a repetat însă Austin.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri