Cum s-a implicat Joe Biden în lupta pentru controlul inteligenței artificiale după ce a văzut „Mission: Impossible 7”

Data publicării:
tom cruise filmeaza MI7, scena pe un vagon d etren
Mission Impossible 7 a a fost lansat în această vară. Foto: Profimedia

Președintele american Joe Biden, care a semnat luni un plan de măsuri de control al inteligenţei artificiale (IA), a fost inspirat în parte de cel mai recent film din franciza „Misiune Imposibilă”, în care Tom Cruise se luptă cu un software de inteligenţă artificială.

Liderul de la Casa Albă, care îşi exprimase deja „îngrijorarea” după ce a descoperit un videoclip cu el însuşi creat de la zero cu ajutorul deepfake, s-a simţit mai preocupat de acest subiect după ce a văzut superproducţia „Mission Impossible: Dead Reckoning” cu Tom Cruise, a dezvăluit Bruce Reed, adjunctul şefului de cabinet al Casei Albe, într-un interviu acordat Associated Press, potrivit News.ro.

„Dacă inteligenţa artificială îi dăduse deja motive de îngrijorare înainte de a vedea acest film, el a văzut (în acest film) alte motive de alarmă”, a declarat Bruce Reed, care a vizionat „Mission Impossible: Dead Reckoning” împreună cu Joe Biden la Camp David, staţiunea oficială de vacanţă a preşedintelui.

În „Mission Impossible: Dead Reckoning”, lansat în această vară, Ethan Hunt (Tom Cruise) se luptă cu un program de inteligenţă artificială numit Entity. Pe parcursul filmului, acest program deturnează un submarin nuclear înainte de a-l scufunda pe fundul oceanului. Continuarea filmului, întârziată de greva actorilor de la Hollywood, urmează să fie lansată în 2025.

Luni, Casa Albă a anunţat reguli şi principii menite să asigure că America „deschide calea” în reglementarea inteligenţei artificiale. Textul oferă orientări privind corectitudinea şi recomandă, de asemenea, dezvoltarea unor instrumente care să permită identificarea cu uşurinţă a conţinutului produs cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Decretul semnat de Joe Biden obligă companiile din sector să furnizeze guvernului federal rezultatele testelor de securitate atunci când proiectele lor prezintă „un risc grav în ceea ce priveşte securitatea naţională, securitatea economică naţională sau sănătatea publică”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri