Noi dezvăluiri despre Donald Trump: Înfunda toaleta de la Casa Albă cu documente aruncate

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Fostul președinte american Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american Donald Trump a fost la un pas să-și concedieze fiica și ginerele de la Casa Albă, arunca documente la toaletă și s-a temut să nu moară de Covid când s-a îmbolnăvit. Sunt doar câteva dintre dezvăluirile care urmează să apară într-o nouă carte despre mandatul lui Trump, scrisă de jurnalista Maggie Haberman de la New York Times, potrivit BBC.

Cartea, care se numește „Confidence Man”, va fi lansată astăzi și are la bază peste 200 de interviuri cu diverse surse, inclusiv foști consilieri, și trei interviuri cu însuși Donald Trump.

Fostul președinte a atacat-o pe jurnalistă înainte de apariția cărții, scriind pe rețelele sociale că volumul conține „multe povești inventate și neverificate”.

BBC a rezumat câteva dintre dezvăluirile care vor apărea în cartea lui Maggie Haberman.

Trump a vrut să-i concedieze pe Ivanka și Jared Kushner

La o întâlnire cu foștii consilieri John Kelly și Don McGahn, Donald Trump a fost la un pas să posteze pe Twitter că fiica sa, Ivanka, și ginerele său, Jared Kushner, ambii consilieri în cadrul administrației de la Casa Albă, au fost dați afară, scrie jurnalista în cartea ei.

Trump a fost oprit de John Kelly, care l-a sfătuit să vorbească mai întâi cu Ivanka și cu Jared, înainte de a posta pe Twitter. Trump nu a vorbit cu ei, dar nici nu i-a mai concediat.

Fostul președinte neagă însă episodul: „Ficțiune. Nici măcar nu mi-a trecut prin cap așa ceva vreodată”.

Lui Trump i-a fost frică să nu moară de Covid

Când s-a îmbolnăvit de Covid în octombrie 2020, starea sa de sănătate s-a agravat destul de serios și i-a fost frică să nu moară, mai dezvăluie Maggie Haberman în cartea ei, potrivit BBC.

La un moment dat, adjunctul șefului de cabinet, Tony Ornato, l-a avertizat că dacă starea i se înrăutățește și mai tare, va trebui să înceapă procedura de asigurare a continuității guvernării.

Donald Trump a minimizat pandemia, temându-se că aceasta va avea un impact negativ asupra imaginii sale politice. Haberman scrie că Trump le cerea consilierilor din jurul lui să nu poarte mască și l-a sfătuit pe guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, să nu vorbească la televizor despre virus.

„Nu fă caz din asta. O să se transforme într-o problemă”, i-ar fi spus Trump lui Cuomo, potrivit cărții.

Dialog halucinant cu premierul Marii Britanii

Cartea jurnalistei detaliază mai multe întâlniri ale lui Donald Trump cu liderii lumii.

De exemplu, la prima sa întâlnire cu fostul premier britanic Theresa May, Donald Trump a vorbit despre avort, spunând că „unii sunt pro-life, alții sunt pro-choice. Cum ar fi dacă niște animale tatuate ți-ar viola fiica și ar rămâne însărcinată?”.

Apoi a schimbat discuția spre Irlanda de Nord, pentru a încerca să blocheze un proiect de turbine eoliene care se învecina cu una din proprietățile sale.

I-a cerut lui Rudy Giuliani „să facă totul” pentru a întoarce rezultatul alegerilor din 2020

Când rezultatele alegerilor prezidențiale au început să-l indice câștigător pe Joe Biden, Donald Trump l-a sunat pe avocatul său personal, Rudy Giuliani.

„Ok, Rudy, te ocupi de asta. Dezlănțuie-te, fă ce vrei. Nu-mi pasă”, i-ar fi spus Trump, după ce alți avocați au refuzat să facă ce le-a cerut el ca să întoarcă rezultatele alegerilor.

„Avocații mei sunt îngrozitori”, a spus Trump, potrivit cărții.

La Casa Albă, arunca documente la toaletă

Angajații de la Casa Albă găseau periodic toaleta înfundată cu coli de hârtie printate și erau convinși că este vorba despre documente aruncate.

De asemenea, Trump ar fi obișnuit să rupă documente, ceea ce contravine unei legi care stipulează că documentele pe care le emite sau le primește un președinte sunt proprietatea Guvernului SUA și trebuie predate Arhivelor Naționale la finalul mandatului.

Această dezvăluire vine în contextul scandalului documentelor secrete ridicate de FBI de la reședința lui Trump din Mar-a-Lago, la mai mult de un an de la încheierea mandatului său la Casa Albă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri