Surse Digi24: Regele Charles al III-lea vine în România pe 2 iunie

Data actualizării: Data publicării:
regele charles cu printii william si george
Fotografii oficiale de la încoronarea regelui Charles. Foto: Profimedia

Regele Charles al III-lea vine în România pe data de 2 iunie, au confirmat pentru Digi24 surse apropiate organizării acestui eveniment.  Aceleași surse spun că regele, care a fost încoronat pe data de 6 mai, va vizita Bucureștiul, dar probabil și proprietățile pe care le deține în țara noastră, în zona Ardealului.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în vârstă de 74 de ani şi regina consoartă Camilla, în vârstă de 75 de ani, au fost încoronaţi sâmbătă, 6 mai, la Abaţia Westminster din Londra, în cadrul unei ceremonii oficiale urmărită de o lume întreagă.

Regele Charles al III-lea, fost prinţ de Wales, a preluat tronul Marii Britanii şi Irlandei de Nord, devenind şeful de stat al Regatului Unit, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, la moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Charles s-a îndrăgostit de satele din Transilvania în 1998, atunci când a vizitat pentru prima dată țara noastră. După câțiva ani, în 2006, a cumpărat prima casă în România, o casă tradițională din satul Viscri, din județul Brașov. Ulterior a cumpărat și alte proprietăți, tot în Transilvania și a continuat să vină în țara noastră ori de câte ori a avut ocazia.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri