Sute de oameni la înmormântarea bloggerului militar rus Tatarski. Toți au fost strict controlați. A participat și Prigojin

Data publicării:
doi oameni poarta un portret al lui tatarski in spate se vede sicriiul
Sute de oameni la înmormântarea bloggerului militar rus Tatarski. Toți au fost strict controlați. Foto: Profimedia

Câteva sute de persoane, inclusiv liderul grupului de merceari Wagner, Evgheni Prigojin, s-au strâns sâmbătă la Moscova pentru înmormântarea lui Maxim Fomin, un blogger militar celebru, cunoscut sub pseudonimul Vladlen Tatarski, care sprijinea invazia rusă în Ucraina şi care a fost ucis recent într-un atac cu bombă.

FB: Tatarski a fost ucis într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg aparţinând liderului grupului paramilitar Wagner.

Potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului, sute de oameni au mers la cimitirul Troekurovski din vestul capitalei ruse unde s-au adunat la sicriul lui Fomin înainte de înmormântarea acestuia, relatează Agerpres.

La faţa locului a fost desfăşurată o importantă forţă de poliţie cu un control minuţios al persoanelor care se deplasau la cimitir. Mulţi dintre ei purtau haine cu un Z sau un V, semne ale sprijinului lor pentru ofensiva din Ucraina.

Duminica trecută, Tatarski a fost ucis într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg aparţinând liderului grupului paramilitar Wagner.

Moscova a acuzat Kievul şi „agenţi” ai opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, că au fost implicaţi în asasinat. Ucraina, la rândul ei, a afirmat că este vorba de o reglare de conturi în cercurile care susţin ofensiva din Rusia.

„Vladlen Tatarski va rămâne cu noi, vocea lui va continua să răsune”, a declarat sâmbătă Prigojin din cimitir, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Originar din Donbas, Maxim Fomin a fost unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri militari pro-Kremlin, cu peste 500.000 de abonaţi pe Telegram. Influenţa acestor activişti care difuzează reportaje cu armata rusă în Ucraina şi îşi împărtăşesc analizele a crescut brusc de la începutul ofensivei, în februarie 2022.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri