Video „Tancul zburător”. O dronă ucraineană „Baba Iaga” aruncă în aer un tanc al rușilor

Data publicării:
DonetskOblastaUkrainianBabaYagadronedropsaPG-9warheadonaRussianT-72B3near-ezgif.com-resize

O dronă a ucrainenilor supranumită „Baba Iaga”, după un personaj din folclorul slav, distruge un tanc rusesc T-72B3 pe frontul din regiunea Donețk.

Imaginile au fost publicate de armata ucraineană. Filmarea din dronă arată momentul în care un obuz cade peste un tanc rusesc T-72B3. Turela tancului este aruncată în aer și aproape lovește drona care filma de la înălțime.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Baba Iaga este o dronă hexacopter ucraineană mare, cu o cameră în infraroșu și capacitate pentru un focos de rachetă. Poartă numele unui personaj din folclorul slav, o vrăjitoare care prăjește și mănâncă copii.

Numele „Baba Iaga” a fost inventat inițial de trupele ruse din cauza sunetului celor șase sau opt motoare ale dronei agricole, o dronă folosită în special noaptea, datorită camerei în infraroșu, și care îi vânează pe soldații ruși. 

Recent, ucrainenii au început să folosească drona agricolă pentru a controla roiuri de drone mai mici. În această nouă configurație, „navă-mamă”, drona este încărcată cu antene direcționale, sisteme anti-bruiaj, baterii suplimentare și un receptor de semnal la bord.

Dronele Baba Iaga, care controlează roiuri de drone mai mici, ar fi fost folosite deja cu succes în sectoarele Harkov, Donbas și Herson ale frontului.

Citește și Spaima rușilor în Ucraina: Roiuri de drone controlate de nava-mamă „Baba Iaga”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri