Trump a fost amendat cu 10.000 de dolari pentru că a jignit o grefieră în timpul procesului. Ce i-a spus fostul președinte

Data actualizării: Data publicării:
donald trump
Donald Trump a fost amendat din nou. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump a trebuit să dea explicaţii în instanță, miercuri, cu privire la noile comentarii jignitoare făcute în exteriorul sălii de audieri şi a primit o a doua amendă, de 10.000 de dolari. Deşi Trump a insistat că este vorba de o neînţelegere, judecătorul nu l-a crezut.

Judecătorul Arthur Engoron a considerat că fostul preşedinte a agresat-o încă o dată verbal pe grefiera sa principală, în timp ce Donald Trump l-a asigurat că el îl viza pe inamicul său Michael Cohen, care depune mărturie începând de marţi în acest dosar privind frauda asupra valorii activelor imobiliare ale Trump Organization.

„Martorul (Donald Trump) nu a fost credibil", a tranşat magistratul, înainte de a decide plata unei amenzi de 10.000 de dolari, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Vineri, Arthur Engoron a dat deja o primă amendă de 5.000 de dolari, pentru o postare considerată jignitoare la adresa grefierei sale, postare rămasă pe site-ul DonaldJTrump.com timp de 17 zile, în pofida cererii magistratului de a o retrage.

„Acest judecător este un judecător foarte partizan cu o persoană cu adevărat partizană alături de el, poate şi mai partizană decât el”, declarase Trump în faţa camerelor de filmat, pe holul ce ducea spre sala de audieri.

Informat despre această nouă „ieşire” a lui Trump, judecătorul a amintit că el a interzis prima dată, din a doua zi a audierilor, pe 3 octombrie, orice comentariu la adresa membrilor echipei sale. Avocaţii lui Donald Trump l-au asigurat că este vorba de o neînţelegere: fostul preşedinte se referea la Michael Cohen, aşezat la stânga judecătorului, nu la grefiera sa, aşezată la dreapta.

Însă magistratul a dorit să audă versiunea fostului preşedinte şi i-a cerut să se aşeze pe locul martorilor, pentru prima dată de la începutul procesului, în urmă cu trei săptămâni.

Întrebat la cine se referea când a făcut acele afirmații, Donald Trump a răspuns „la dumneavoastră şi la Cohen”. Însă nu a reușit să fie convingător. La scurt timp după, Donald Trump s-a ridicat şi a părăsit sala de audieri.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri