Turcia a primit asigurări din partea Iranului că acțiunea împotriva Israelului s-a încheiat, cu o condiție (surse diplomatice)

Data publicării:
drone shahed lansate in iran
Foto: Profimedia

Turcia a cerut duminică Teheranului să evite o „nouă escaladare”, după ce Israelul a fost atacat cu drone și rachete iraniene în cursul nopţii, a declarat o sursă diplomatică turcă. Ankara a primit asigurări de la Teheran că acțiunea împotriva Tel Avivului s-a încheiat, cu condiția ca Israelul să nu riposteze.

„Ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a avut astăzi o convorbire la telefon cu omologul său iranian (...) şi a spus că nu dorim o nouă escaladare în regiune”, a declarat, sub condiţia anonimatului, o sursă diplomatică turcă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, „a declarat că operaţiunea de represalii împotriva Israelului s-a încheiat”, dar că Iranul îşi rezervă dreptul de a acţiona „mai ferm” în cazul unui „atac” israelian.

Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete asupra Israelului în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, drept răspuns la un atac asupra consulatului său din Damasc, un atac direct iranian fără precedent despre care armata israeliană a spus că a fost „dejucat”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri