O agentă CIA condamnată în Italia a fost arestată în Portugalia

Data actualizării: Data publicării:
cia
Foto: Guliver/GettyImages

Poliţia portugheză a reţinut un fost agent CIA, Sabrina de Sousa, şi pregăteşte extrădarea sa în Italia, unde a fost condamnată în lipsă pentru răpirea unui cleric egiptean, în 2003, a anunţat avocatul acesteia miercuri, citat de Reuters.

cia
Foto: Guliver/GettyImages

„A fost reţinută luni noapte, pentru o extrădare iminentă. Procedurile birocratice de extrădare coordonate de birourile Interpol portughez şi italian este posibil să dureze câteva zile”, a scris avocatul femeii, Manuel de Magalhaes e Silva.

De Sousa, care are dublă cetăţenie, americană şi portugheză, neagă orice implicare în răpire.

Ea a fost una dintre cele 26 de persoane condamnate în lipsă pentru că l-ar fi răpit pe Hassan Osama Nasr de pe o stradă din Milano, în 2003. Nasr a fost dus pentru interogare în Egipt, în cadrul controversatului program al „extrădărilor extrajudiciare”.

De Sousa, care s-a retras din CIA în 2009, a fost arestată pentru scurt timp în Portugalia, în octombrie 2015, la cererea procurorilor italieni care vor ca ea să îşi ispăşeasca pedeapsa de şase ani de detenţie. Paşapoartele sale au fost confiscate, dar femeia a fost eliberată repede.

Mai multe dintre apelurile sale către autorităţile portugheze împotriva extrădării au fost respinse anul trecut.

O parte dintre cei condamnaţi în Italia pentru că au fost implicaţi în extrădarea egipteanului au fost graţiaţi.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri