Parlamentul European va găzdui persoanele nevoiașe din Bruxelles și va oferi 1.000 de mese zilnic personalului medical

Data actualizării: Data publicării:
oameni fara adapost

O parte din clădirea Parlamentului European din Bruxelles va găzdui oamenii fără adăpost ai Capitalei Belgiei și va oferi peste 1.000 de mese zilnic celor afectați de epidemia cu COVID-19, a anunțat președintele Parlamentului European, David Sassoli, potrivit unui comunicat al instituției.

David Sassoli a anunțat că Parlamentul European va implementa măsuri în sprijinul persoanelor din comunitate care au fost afectate de pandemia cu COVID-19.

„Solidaritate concretă cu cetățenii. Aceasta este linia Parlamentului European. În acord cu Regiunea Capitalei Bruxelles, am decis să punem o parte din clădirea noastră la dispoziția persoanelor fără adăpost și a celor mai vulnerabili din societate, în timpul acestei crize sanitare severe”, a spus David Sassoli.

El a anunțat că bucătăriile instituției vor pregăti mai mult de 1.000 de mese pe zi pentru a fi distribuite celor care au nevoie, precum și personalului medical.

„Suntem aproape de cei care suferă, de cei care muncesc neîncetat în spitalele noastre, de orașul și oamenii din Bruxelles, precum și de cei din Strasbourg și Luxembourg, care ne întâmpină și care au nevoie de ajutorul nostru astăzi. Forța Europei este în abilitatea sa de a acționa solidar”, a declarat David Sassoli.

Redactor Web: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri