Presa britanică: Sfârşitul liberei circulaţii în Regatul Unit, după 15 martie

Data actualizării: Data publicării:
londra

Presa britanică scrie că premierul Theresa May va anunţa sfârşitul liberei circulaţii a cetăţenilor Uniunii Europene în Regatul Unit în jurul datei de 15 martie.

Astfel, cetăţenii blocului comunitar care vor intra în Marea Britanie după activarea Articolului 50 nu vor mai avea drept de şedere permanentă, relatează Digi24. Cei sosiţi înainte de această dată vor avea drepturile asigurate atâta timp cât şi cetăţenii britanici care locuiesc în alte state ale UE îşi vor păstra drepturile intacte.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al premierului britanic a spus astăzi că statutul imigranţilor europeni din Marea Britanie va fi într-adevăr o prioritate, însă în acest moment nu poate da repere temporale pentru când vor intra în vigoare noile politici privind imigraţia.

Şef-adjunctul de misiune al Ambasadei Marii Britanii în România, Adam Sambrook, spunea săptămâna trecută, la o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene după Brexit, că se doreşte în continuare atragerea celor mai buni cetăţeni care pot să studieze şi să lucreze în Regatul Unit, care nu vrea să piardă „contribuţia masivă” a acestora în economie şi societate.

Este clar că orice stat vrea să-şi controleze frontierele. În ultimul deceniu am înregistrat recorduri ale valului de migranţi care au provocat presiuni asupra şcolilor, asupra infrastructurii şi salariilor. De asemenea, emigranţii au adus şi multe beneficii Regatului Unit şi de aceea, după Brexit, am vrea în continuare să-i atragem pe cei mai buni care pot să studieze şi să lucreze în Regatul Unit şi de aceea trebuie să asigurăm o bună gestiune. O bună parte dintre aceştia sunt români”, a spus Adam Sambrook la Dezbaterea „BREXIT: situaţia curentă şi perspective de viitor”, organizată de Biroul de informare al PE în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri