Românii, dependenți de Internet mobil

Data publicării:
telefonie mobila-2

Traficul de asemenea date s-a triplat, de altfel, în ultimii doi ani. Mulţi folosesc gadgeturile ca să citească ştiri sau bârfe pe Facebook, dar oamenii de afaceri spun că îi ajută să stea aproape de profit.

Informaţia în mişcare este vitală pentru antreprenori. Liviu Andrei are o firmă care intermediază credite bancare şi nici când este în vacanţă sau în timpul liber nu îşi permite să se rupă de problemele de la birou. În total, 9% dintre români folosesc internetul mobil şi asta ne duce foarte aproape de media europeană care este 10%.

„Telefonul nu mai e folosit decat secundar ca mijloc de comunicație clasic, ci pentru sms-uri, filme fotografii, tot ce inseamna internet”, a spus sociologul Alfred Bulai.

Studiile arată că traficul de date de internet mobile creşte seara în cazul smart-phone-urilor şi în week-end dacă vorbim despre tablete, când românii ies din oraş. Oricât de mult ne-ar plăcea să răscolim reţelele de socializare, trebuie să ne impunem limite, spun sociologii.

Conform statisticilor, croaţii folosesc cel mai mult internetul mobil. Dintre vecini, bulgarii sunt pe aceeaşi linie cu noi, iar ucrainenii, destul de în urmă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri