Uniunea Europeană se roagă de Taylor Swift să îi convingă pe tinerii europeni să iasă la vot: Participarea lor este „crucială”

Data publicării:
Taylor Swift
Taylor Swift ar urma să susțină un concert la Paris pe 9 mai, de „Ziua Europei”, cu puțin înainte de alegerile europarlamentare. Foto: Profimedia Images

Vicepreședintele Comisiei Europene Margaritis Schinas crede că a găsit soluția perfectă pentru a-i motiva pe tineri să voteze la alegerile de anul acesta pentru Parlamentul European: UE are nevoie de o dedicație specială din partea celebrei cântărețe Taylor Swift, scrie Politico.

„Nimeni nu poate mobiliza tineretul mai bine decât persoanele tinere”, a spus Schinas mericuri într-o conferință de presă. „Tinerii sunt cei care îi pot mobiliza pe tineri să participe, mai mult decât comisarii [europeni].”

Și ce persoană s-ar potrivi mai bine decât cea desemnată persoana anului de revista Time?

„Sper foarte mult ca cineva din echipa ei media să urmărească această conferință de presă și să îi transmită cererea noastră”, a mai spus Schinas.

Nu ar fi prima oară când Swift îi motivează pe tineri să voteze. Anul trecut, în luna septembrie, cântăreața i-a încurajat pe cele 272 de milioane de urmăritori de pe Instagram să se înregistreze la vot, iar, în câteva ore, Vote.org a a înregistrat peste 35.000 de cereri – cu 23% mai multe decât cu un an în urmă.

Belgium European Commission Hatred
Schinas consideră că participarea tinerilor europeni în număr cât mai mare la alegerile europene din iunie este „crucială” pentru democrație. Foto: Profimedia Images

În cariera sa care a început acum aproape două decenii, Swift a ajuns de multe ori un subiect de dezbatere pentru politicienii americani și s-a aflat în centrul eternului război cultural din America, în ciuda mai multor încercări ale artistei de a sta cât mai departe de sfera politică.

Schinas consideră că participarea tinerilor europeni în număr cât mai mare la alegerile europene din iunie este „crucială” pentru democrație, iar vicepreședintele Comisiei speră că Swift va putea ajuta și Uniunea Europeană în acest sens.

Swift pornește primăvara aceasta în etapa europeană a seriei de concerte Eras Tour care au doborât mai multe recorduri, cu doar puțin timp înainte de alegerile pentru Parlamentul European.

Cântăreața americană va susține un concert la Paris programat pentru data de 9 mai - „Ziua Europei”, după cum Schinas a ținut să le amintească tuturor.

Schinas speră că mesajul lui Taylor Swift din melodia Shake It Off – „haters gonna hate, hate, hate” – se va transforma pentru UE în „voters gonna vote, vote, vote”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri