Un american a primit o amendă de 1,4 milioane de dolari pentru că a depășit viteza legală: „Fie plătești, fie te prezinți în instanță”

Data actualizării: Data publicării:
sofer la volan
Un american a primit o amendă de 1,4 milioane de dolari pentru că a depășit viteza legală. Foto: Shutterstock

Un șofer din Georgia a primit o veste cât de poate de șocantă când a fost înștiințat că trebuie să plătească 1,4 milioane de dolari pentru că a depășit viteza legală cu 56 km/h. Bărbatul a aflat ulterior că nu este o amendă reală, ci un substituent generat automat de un software bazat pe inteligența artificială, relatează The Guardian.

Connor Cato spune că a primit amenda uriașă după ce, pe data de 2 septembrie, a fost surprins conducând cu 145 km/h într-o zonă cu limită de 89 km/h.

Imediat, bărbatul a sunat la tribunal crezând că cifra este o greșeală, însă i s-a răspuns că „fie plătești toată suma, fie te prezinți în instanță” în luna decembrie.

Oficialii din Savannah spun că orice persoană prinsă conducând cu mai mult de 35 mph (56 km/h) peste limita de viteză trebuie să se prezinte în instanță, unde un judecător va stabili amenda reală.

Potrivit autorităților, cifra primită de Cato este un substituent generat automat de un software bazat pe inteligența artificială. Amenda efectivă nu poate depăși 1.000 dolari în plus față de costurile impuse de stat.

Oficialii au precizat că „instanța lucrează la ajustarea software-ului bazat pe AI care generează citațiile electronice, pentru a evita confuzia în viitor”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri