Un american din Tel Aviv promite să ofere 250.000 de dolari oricui eliberează un ostatic al Hamas

Data actualizării: Data publicării:
afise cu oamenii luati ostatici de hamas
Zeci de oameni au fost luați ostatici de teroriștii Hamas. FOTO: Profimedia Images

Robby Berman, un americano-israelian care locuiește în Tel Aviv, a anunţat săptămâna aceasta la postul american Fox News că oferă suma de un milion de shekeli (250.000 de dolari) oricui ajută la eliberarea unui ostatic luat de teroriștii Hamas, relatează BFMTV, citat de News.ro.

„Poate că asta nu va schimba nimic, poate că nimeni nu va da informaţii, dar dacă există 1% şanse ca asta să salveze viaţa cuiva, credeţi-mă că asta mă va face fericit”, declară el postului francez.

Robby Berman recunoaşte că nu este milionar, dar spune că are mai multe contacte care l-au ajutat să strângă această sumă importantă.

Pentru a-şi maximiza şansele de succes, el a crat o adresă de e-mail care poate fi accesată de oricine - onemillionshekels@gmail.com -, dar şi o campanie difuzată în arabă pe reţele de socializare.

„Nu cred că cineva îmi va trimite un e-mail cu o adresă spunându-mi că «acolo sunt ascunşi ostaticii»”, declară el.

Cu toate acestea, el spune care crede că ar fi scenariul ideal.

„Îmi spun mai degrabă că, în haosul bombardamentelor israeliene în (Fâşia) Gaza, cineva va vedea un ostatic scăpând, fugind, şi-i va propune să se ducă la el acasă, să-l găzduiască. Apoi, când va sosi armata israliană, persoana care a ajutat ostatici va agita un steag alb şi le va spune militarilor «avem un ostatic israelian cu noi»”, declară el BFMTV.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat joi, într-o alocuţiune televizată, să ”facă totul” pentru a salva ostaticii francezi, ale căror familii l-au „implorat” să intervină.

Potrivit oficialilor israelieni, zeci de israelieni și străini, copii, femei, vârstnici, dar și soldați sunt ținuți ostatici de teroriștii Hamas în Fâșia Gaza. Deși nu s-a înaintat cifra exactă, autoritățile de la Tel Aviv arată că este vorba de 150 de ostatici, mulți dintre aceștia fiind ascunși în tuneluri subterane.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri