Vântul puternic a provocat moartea a 5 oameni în Polonia

Data publicării:
pompieri curata un copac doborat de vant
Cinci persoane au fost ucise de copaci căzuţi în urma vântului puternic în sudul Poloniei. Foto: Profimedia

Cinci persoane au fost ucise de copaci căzuţi în urma vântului puternic care a bătut luni în sudul Poloniei, atingând viteza de 155 km pe oră în cele mai înalte culmi ale munţilor Tatra, relatează Reuters, citată de News.ro.

În oraşul Rabka-Zdroj, doi adulţi şi un copil au murit după ce un copac i-a strivit, au declarat pompierii. În Zakopane, o staţiune populară din Tatra, o femeie în vârstă de 23 de ani şi un băiat de nouă ani au murit în circumstanţe similare.

Pompierii au avut 140 de intervenţii luni dimineaţă pentru a îndepărta copacii care blocau drumurile şi pentru a ajuta proprietarii de case cu acoperişurile distruse, a relatat presa locală.

Rafalele de vânt au urmat după trei zile de vreme neobişnuit de caldă. Pe 30 martie, temperaturile au atins un nou record istoric pentru această lună, ajungând la 26,4 grade Celsius în oraşul Tarnow, în sudul ţării, potrivit agenţiei de ştiri de stat PAP.

Condiţii meteorologice similare - vânt puternic care urmează după zile neobişnuit de calde - sunt prognozate şi pentru România în următoarele zile.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri