Venezuela o expulzează pe şefa delegaţiei UE la Caracas

Data actualizării: Data publicării:
preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, citeşte de pe o foaie, cu un deget ridicat în aer
Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro. Foto: Profimedia Images

Venezuela a decis să o expulzeze pe şefa delegaţiei Uniunii Europene la Caracas. Ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza a anunţat miercuri că oficialul european are la dispoziţie 72 de ore să părăsească ţara, informează Agerpres.

Guvernul venezuelean a expulzat-o pe şefa delegaţiei UE, Isabel Brilhante Pedrosa, după ce Uniunea Europeană a impus sancţiuni împotriva a 19 oficiali venezueleni acuzaţi de abuzuri împotriva drepturilor omului, de subminarea democraţiei şi a statului de drept.

Alţi 36 de oficiali din Venezuela se aflau deja pe lista neagră a UE, având interdicţie de intrare pe teritoriul Uniunii şi activele din Europa blocate.

Parlamentul de la Caracas, controlat de partidul preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, a cerut de marţi guvernului să o declare pe Pedrosa indezirabilă.

UE cere Venezuelei să revină asupra deciziei de expulzare

Uniunea Europeană a cerut guvernului din Venezuela să revină asupra deciziei de expulzare a ambasadoarei sale la Caracas, luată în represalii la noi sancţiuni europene.

UE solicită „revenirea asupra acestei decizii care va accentua izolarea Venezuelei”, a declarat, conform Agerpres, o purtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

„Venezuela nu va depăşi criza actuală decât prin negocieri şi dialog. UE este gata să faciliteze acest lucru, dar o astfel de decizie nu va ajuta”, a subliniat purtătoarea de cuvânt Nabila Massrali.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri