VIDEO. Mesajul transmis de mama teroristului din Barcelona fiului ei

Data publicării:
mama

Autoritățile spaniole au confirmat că Younes Abouyaaqoub este teroristul care a intrat cu furgoneta în turiștii care se plimbau pe bulevardul La Rambla din Barcelona, a ucis 13 persoane și a rănit alte 120.

Ghanno Gaanimi, mama teroristului în vârstă de 22 de ani, a făcut un apel, prin intermediul televiziunilor, pentru ca fiul ei să se predea poliției. El este singurul membru al celulei de 12 teroriști care a rămas încă în libertate și este, la momentul actual, cel mai căutat criminal din Europa.

„Trebuie să meargă la poliție, să se predea. Mai bine să stea la închisoare decât să fie mort. Este greșit să ucizi oameni. Eu nu sunt de vină pentru ce a făcut el. Ne-a șocat ce a făcut el, nu aveam nici cea mai mică idee că se va întâmpla așa ceva. Sunt niște copii normali, au avut o viață normală. Islamul este o religie a păcii și a iubirii și ne învață să nu ucidem”, a declarat mama tânărului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Abouyaaqoub a fost surprins imediat după atac de mai multe camere de supraveghere. Conform imaginilor publicat de El Pais, el ar fi coborât din furgonetă și ar fi plecat cu metroul.

Poliția antitero a descins în cartierul din orașul Ripoll în care locuia Abouyaaqoub și a percheziționat casa acesuia, i-a interogat pe vecini și pe cel mai bun prieten al bărbatului. Tot în Ripoll ar fi locuit și Abdelabaki Es Satty, un imam islamic, care este suspectat că i-ar fi radicalizat pe cei 12 teroriști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri