Vladimir Putin anunță că merge în China săptămâna viitoare

Data publicării:
Vladimir Putin
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin va merge, săptămâna viitoare, într-o vizită oficială în China pentru a participa la o nouă ediție a summit-ului Belt and Road, a confirmat, miercuri, unul dintre consilierii săi.

Iuri Ușakov, consilierul pentru politică externă de la Kremlin, a spus că vizita lui Putin în China este planificată „pentru săptămâna care vine”, după ce joi şi vineri dictatorul rus se va afla în Kârgâzstan, prima sa vizită externă de când Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis, în luna martie, un mandat de arestare pe numele lui.

La rândul său, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat că Putin va avea în China discuţii substanţiale cu Xi Jinping.

În timpul vizitei lui Xi la Moscova din martie, cei doi dictatori au încheiat un „parteneriat fără limite” între ţările lor, deşi nu au fost făcute publice detalii concrete, şi au împărtăşit o viziune comună asupra unei „lumi multipolare”, o expresie preferată a regimurilor dictatoriale de la Moscova și Beijing pentru a defini perspectiva lor ideală despre lume - una în care Rusia și China sunt hegemonice în sfere lor de influență, iar celelalte țări li se supun.

Şeful diplomaţiei lui Putin, Serghei Lavrov, va merge, de asemenea, în China, săptămâna viitoare.

Această iniţiativă a Chinei, denumită şi „Noul drum al mătăsii”, are ca obiectiv deschiderea de noi conexiuni comerciale pentru companiile chineze şi se bazează în special pe realizarea unor mari proiecte de infrastructură.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri