Video&Foto Migranți ascunși într-un camion frigorific, descoperiți în Vama Giurgiu. Au ajuns la spital în stare gravă, cu hipotermie

Data publicării:
migranti descoperiti in vama giurgiu
Cei 8 migranți ascunși în camionul frigorific cu condimente erau în stare gravă, cu hipotermie. Sursa foto: Poliția de Frontieră Română

Opt oameni, printre care și o femeie, au fost salvați de polițiștii de frontieră din Giurgiu. Migranții erau ascunși într-un camion frigorific, printre cutii cu condimente, și erau în stare gravă, cu hipotermie. După ce se vor face bine, atât ei, cât și șoferul turc vor fi preluați de autoritățile din Bulgaria, anunță Poliția de Frontieră Română.

Camionul frigorific s-a prezentat în PTF Giurgiu marți dimineața, în jurul orei 04:00. La volan era un șofer turc, de 26 de ani, care le-a spus polițiștilor de frontieră că transportă condimente, din Turcia în Germania.

"La controlul de frontieră, polițiștii au depistat opt persoane, șapte bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, ascunse în semiremorca autocamionului, echipată cu instalație frigorifică, printre cutiile cu condimente. La momentul coborârii din mijlocul de transport, persoanele au acuzat o stare de rău și hipotermie", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră Române.

După ce le-au acordat primul ajutor, polițiștii de frontieră au sunat la 112. Imediat, în punctul de trecere a frontierei au ajuns mai multe echipaje de ambulanță, care i-au preluat pe migranți și i-au dus la Spitalul Județean Giurgiu pentru îngrijiri medicale.

"După stabilizarea stării de sănătate și externarea cetățenilor străini, aceștia vor fi preluați, împreună cu șoferul turc, de către Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor", mai transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Române.

Migranți descoperiți într-un camion frigorific, printre cutii cu condimente. Sursa foto: Poliția de Frontieră Română
Migranți descoperiți într-un camion frigorific, printre cutii cu condimente. Sursa foto: Poliția de Frontieră Română

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri