O fată de 17 ani din Vaslui, premiantă la școală, și-ar fi omorât bebelușul nou-născut și l-a aruncat în WC-ul din curtea casei

Data publicării:
wc de lemn afara
Credit foto: Guliver/Getty Images

Gest terifiant al unei adolescente de 17 ani din Vaslui. Fata, despre care nimeni nu știa că este gravidă, a născut și și-a aruncat bebelușul în WC-ul din curtea casei. Totul a ieșit la iveală după ce tânăra a ajuns la spital sângerând, iar medicul și-a dat seama că a fost vorba de o naștere. Pentru a scoate bebelușul din toaletă, polițiștii au cerut sprijinul primăriei, care a adus o vidanjă, scrie Vremea Nouă.

Totul s-a întâmplat în comuna Dumești, județul Vaslui. Adolescenta de 17 ani, despre care nimeni nu știa că e gravidă, s-ar fi învoit luni de la școală, pe motiv că se simte rău. Ulterior, spre orele prânzului, a ajuns la spital cu tatăl ei, pentru că avea sângerări puternice. Medicul care a consultat-o și-a dat seama imediat că tânăra tocmai devenise mamă și a întrebat-o unde este bebelușul. Fata a refuzat să coopereze, motiv pentru care doctorul a sunat la 112.

"În baza sesizării prin apel la 112, a fost constituită o echipă operativă formată din polițiști ai Serviciului Investigații Criminale și ai Serviciului Criminalistic, care a derulat activități specifice de cercetare în comuna Dumești, județul Vaslui. Urmare a primelor cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că minora ar fi născut un făt, în cursul săptămânii trecute, în interiorul unui grup sanitar al unei gospodării din localitatea sus-menționată", a transmis IPJ Vaslui pentru sursa citată.

Pentru a putea scoate fătul din WC, anchetatorii au cerut ajutorul primăriei.

"Când ne-au spus că au nevoie de o vidanjă, noi ne-am gândit că tatăl fetei a făcut ceva, fiind cadru militar la unitatea de la Băcești. Inițial, ne-am gândit că a furat ceva de pe acolo, vreun încărcător, vreun pistol, ceva pe care, ulterior, l-ar fi aruncat în WC pentru a nu fi descoperit. Nu ne-am gândit niciodată că ar fi vorba despre trupul neînsuflețit al unui prunc, mai ales că aproape nimeni nu știa că fata este însărcinată", a povestit un angajat al Primăriei Dumești.

Vecinii spun cã adolescenta se iubea cu un tânãr cu patru ani mai mare decât ea și că, cel mai probabil, a fost vorba despre un moment de rătăcire al adolescentei care a dus la acest gest tragic.

"Fata provine dintr-o familie foarte bună, liniștită, cu părinți care și-au crescut copiii cu drag de carte și cu foarte mult bun simț. Copila a fost printre cei mai buni din clasã în generalã, iar la liceu e în prima jumătate. Probabil teama de a fi vorbită de rău a împins-o la un asemenea gest", a declarat un vecin pentru Vremea Nouă.

Cadavrul nou-născutului a fost ridicat și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru efectuarea necropsiei, care va stabili dacã adolescenta a aruncat trupul bebelusului în WC în timp ce trăia sau l-a ucis mai întâi și apoi a vrut să scape de el. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

 

 

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri