Video Prima reacție a ÎPS Teodosie după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod pentru răzvrătire: „Nu vorbim de mitropolie”

Data actualizării: Data publicării:
teodosieee
ÎPS Teodosie nu mai vorbește despre mitropolie. Foto: Captură video Digi24

Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie a avut o primă reacție, vineri dimineață, după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod cu „dojană sinodală scrisă” pentru „răzvrătire și indisciplină”.

„Nu vorbim acum de mitropolie, ne rugăm. Ne pregătim de Postul cel Mare și fiecare zi din lume. Nu comentez acum, merg la slujbă”, a declarat vineri dimineață ÎPS Teodosie. 

Întrebat dacă este obosit din cauza programului încărcat, acesta a spus: „Nu, așa e tot timpul”. 

Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a sancționat joi pe Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie cu „dojană sinodală scrisă” pentru „încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică”.

„Sfântul Sinod aprobă ca, potrivit art. 5C lit. a din Regulamentul autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului, să fie sancționat cu dojană sinodală scrisă (avertisment sinodal scris) pentru încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică”, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, comunicatul precizează că dacă acesta va recidiva, va fi „trimis în judecata Consistoriului Arhieresc Prim”.

Citește mai mult AICI

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri