Video Cum poți să faci bani când dormi. Un „sleep streamer” câștigă și câteva mii de lei în câteva ore

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-09-29 234811
Cristian, sleep streamer. Foto: captură video Digi24

Unii oameni reușesc să facă bani și când dorm...la propriu. Așa-numiții „sleep streameri” se filmează în timp ce dorm, iar spectatorii plătesc pentru a-i ține treji. Ca totul să fie interactiv, aceștia folosesc muzică foarte puternică, aparate cu fum sau baloane de săpun care să îi trezească, pentru care fanii plătesc chiar și mii de lei într-o singură seară.

Cristian, sleep streamer: „Da, și cam astea sunt toate cele, în fiecare seară mă trezesc așa, din 5 în 5 minute, de multe ori. Și, bineînțeles, asta a fost o donație mare și trebuie să fac și 10 abdomene așa că...hai să le facem”. 

Oamenii din toată lumea plătesc sute de lei să îl trezească pe Cristian. Tânărul a renunțat la job-ul lui de 8 ore pentru că a descoperit că poate face bani din somn. 

Cristian, sleep streamer: „În mare parte dormi pe live. Ideea este în felul următor: oamenii îți donează anumite «gift»-uri, cadouri, așa se numesc pe platformă cadourile astea, și ei te trezesc. De exemplu: un cadou mic declanșează un anumit sunet care, la un moment dat, sincer, dacă este dat de foarte multe ori, devine deranjant”. 

Tânărul spune că a făcut și câteva mii de lei în câteva ore. 

Cristian, sleep streamer: „Asta este o roată de provocări, așa o numesc eu. Efectiv, dau de ea așa și unde pică...la numărul 3 aveam să stau cu un cub de gheață în gură până se topește, și, na, chestia asta e destul de funny pentru oameni. Asta este o mașină de baloane, care în momentul în care...ok, mașina de fum care s-a declanșat în momentul ăsta și cam asta se întâmplă la 100 de puncte”. 

Medicii spun că, deși este distractiv, poate dăuna pe termen lung. 

- „Calitatea vieții, prin afectarea somnului la pacienți, poate fi de multe ori foarte afectată. Sunt persoane, de exemplu, care nu mai pot să ia carnet de conducere pentru că au tot timpul somnolență în timpul zilei, din cauza afectării somnului, și aceste boli sunt cronice, adică sunt pe durată a luni, ani sau toată viața”. 

Conceptul de sleep streaming a apărut pentru prima dată în China.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri