Smartphone-ul, accesoriu de nelipsit din mâna fiecărui român 

Data publicării:
smartphone GettyImages-455691914-1

Dacă în 2014, telefonul era folosit pentru internet doar de 59 la sută dintre români, anul trecut numărul acestora a crescut cu 13 la sută. Cumva, era de așteptat să se întâmple acest lucru, datorită ofertelor de internet pe mobil, puse la dispoziție de companiile de telefonie mobilă. Spre exemplu, pentru un abonament lunar de trei euro se poate încheia un abonament cu trafic de internet nelimitat.

Studiul Viva Credit mai spune că 85 la sută dintre utilizatori, își citesc mailurile direct de pe telefon. La fel de mare este și procentul celor care folosesc smartphone-ul pentru a se loga pe Facebook sau Twitter, ori pur și simplu, pentru a folosi aplicațiile de mesagerie online. Acum este mult mai ușor să faci toate aceste operațiuni direct de pe telefon, căci smartphone-urile au deja instalate, din fabrică, aplicațiile de care ai nevoie. În acest moment, peste opt milioane de români au un cont de facebook, conform portalului facebrands.ro.

La polul opus, cei mai puțini utilizatori folosesc internetul de pe telefon pentru a cumpăra produse sau servicii, ori pentru a face plăți. Spre exemplu, doar 30 dintre utilizatori, aleg să își plătească facturile sau să facă transferuri bancare de pe telefonul mobil. Datele arată că românii sunt încă sceptici și preferă să meargă la bancă, ori la poștă pentru efectuarea acestor plăți.

Chiar și așa, rezultatul evidențiază avansul tehnologiei și predilecția românilor pentru telefoanele inteligente. Numai în 2014, în România erau peste 7,5 milioane de smartphone-uri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri