„Sunt destul de sigur că inteligența artificială îmi va lua locul de muncă”. ChatGPT a scris un articol de 600 de euro în 30 de secunde

Data actualizării: Data publicării:
Illustrative: Chatbot Chatgpt, Netherlands - 18 Jan 2023
ChatGPT, care a atras peste 1 milion de utilizatori la scurt timp după lansare, este un model de inteligență artificială care produce text conversațional. Foto: Profimedia Images

Un scriitor freelancer din Marea Britanie a fost impresionat de capacitatea ChatGPT, un program care folosește inteligența artificială, de a redacta un articol pentru care în mod normal acesta cere 600 de euro. „A terminat un articol de marketing în 30 de secunde”, spune Henry Williams, potrivit The Guardian.

Williams spune că articolul redactat de ChatGPT a avut nevoie de puțină editare, dar odată editat, era un text pe care l-ar fi vândut cu 600 de euro.

Articolul a fost structurat simplist, dar „punctele cheie, gramatica și frazarea au fost toate perfecte”, spune Williams.

„Sunt destul de sigur că inteligența artificială îmi va lua locul de muncă”, a completat acesta.

ChatGPT, care a atras peste 1 milion de utilizatori la scurt timp după lansare, este un model de inteligență artificială care produce text conversațional. Acesta a fost antrenat să interacționeze cu utilizatorii într-un mod natural.

Spre deosebire de modelele tradiționale de limbaj, ChatGPT poate învăța să genereze răspunsuri fără instrucțiuni explicite. Dacă textul generat este trecut printr-un program de verificare a plagiatului, veți descoperi că acel conținut este 100% unic.

Deși ChatGPT este încă în mediul de test, tehnologia s-a dovedit a fi promițătoare pentru scrierea de coduri și eseuri sofisticate.

Cu toate acestea, ChatGPT a arătat o tendință de a prezenta cu încredere informațiile false ca adevărate, stârnind îngrijorarea că ar putea contribui la răspândirea dezinformării pe internet.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri