Ne mutăm pe mare? Soluția olandezilor pentru rezolvarea crizei de spațiu

Data publicării:
insula plutitoare

O insulă artificială plutitoare ar putea fi o soluţie foarte bună dacă nivelul mării continuă să crească. Inginerii olandezi spun că oamenii nu trebuie să se aglomereze tot mai mult pe uscat, ci să caute alternative să trăiască şi pe apă.

Insula artificială creată de Institutul Olandez de Cercetări Marine este compusă din triunghiuri mari care se unesc modular.

Experţii spun că insulele plutitoare construite în acest fel se pot întinde pe distanţe de 5 kilometri şi pot fi folosite în nenumărate scopuri. Pot susţine case, spaţii publice, docuri pentru încărcarea şi descărcarea navelor, instalaţii de pescuit sau sisteme de energie regenerabilă.

Echipa olandeză a făcut teste cu un model de insulă compusă din 87 de triunghiuri într-un bazin interior. Încearcă să descopere cea mai bună metodă prin care să blocheze triunghiurile împreună şi să le ancoreze pe fundul mării. Şi cred că invenţia ar putea fi gata în maximum două decenii.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri