Luis Rubiales a fost arestat la Madrid. Fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal e acuzat de corupție

Data publicării:
Luis Rubiales does not resign as RFEF president
Luis Rubiales (foto) este cercetat pentru presupuse infracţiuni de corupţie în afaceri, administrare neloială, spălare de bani şi apartenenţă la o organizaţie criminală. Sursa foto: Profimedia Images

Luis Rubiales a fost arestat de poliţia spaniolă imediat ce a aterizat la Madrid, miercuri dimineaţă. Fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) este anchetat pentru presupuse fapte de corupţie, informează El Mundo, preluat de News.ro.

Abia sosit pe aeroportul Barajas de la periferia Madridului, Luis Rubiales a fost arestat miercuri de poliţia spaniolă.

Revenit cu câteva zile mai devreme decât era prevăzut din Republica Dominicană, unde a stat timp de o lună, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) este cercetat pentru presupuse infracţiuni de corupţie în afaceri, administrare neloială, spălare de bani şi apartenenţă la o organizaţie criminală.

Arestat în avion, potrivit La Sexta, Rubiales a fost escortat de agenţi de la UCO, o secţie a poliţiei judiciare spaniole, şi apoi a urcat într-o dubă neagră care îl aştepta pe pista aeroportului din Madrid.

După 11 percheziţii care au inclus locuinţa sa şi sediul RFEF la sfârşitul lunii martie, autorităţile spaniole au percheziţionat luni şi locuinţa liderului spaniol din Republica Dominicană.

"Am revenit pentru a spune că este o minciună să spui că am primit mită cu apartamente şi o echipă de baseball aici (în Republica Dominicană). Au spus că am avut o echipă de baseball, nu ştiu dacă au vrut să spună că am deturnat bani în vreun fel", a declarat Rubiales pentru La Sexta, într-un interviu în care s-a declarat nevinovat.

Ancheta actuală survine în urma unor înregistrări audio ale unor conversaţii între Rubiales - deja implicat într-un caz de agresiune sexuală - şi Piqué, care au fost divulgate în 2022. Acestea menţionau comisioane de mai multe milioane de euro plătite de Arabia Saudită.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri