Un bărbat din Sibiu a fost amendat cu 20.000 de lei pentru că a tăiat un tei din fața casei, deranjat de frunzele care cad toamna

Data actualizării: Data publicării:
tei taiat ilegal
Bărbatul ar fi doborât teiul cu ajutorul unui topor, spun reprezentanții Poliției Locale. Sursa foto: Turnul Sfatului

Un bărbat din Sibiu este bun de plată, după ce a tăiat teiul din fața casei. Supărat pe frunzele uscate, care cădeau întruna, individul a luat toporul și a doborât copacul. Un trecător a observat, miercuri dimineață, ciotul rămas și a sesizat Poliția Locală. La scurt timp, agenții l-au identificat pe autor și l-au amendat cu 20.000 de lei. În plus, individul va trebui să plătească alte câteva mii de lei, valoarea teiului, scrie Turnul Sfatului.

Incidentul a avut loc pe strada Calea Poplăcii din Sibiu. Deranjat de frunzele uscate care cădeau din copac, un bărbat s-a decis să taie teiul din fața casei.

Fără să aibă un aviz emis de autoritățile locale, individul a luat un topor și a doborât arborele. Mai mult, ca să-și ascundă fapta, a cărat teiul în curte și a vopsit ciotul rămas în pământ cu o vopsea de culoare roșie-maronie, aceeași cu cea a porții casei unde locuiește.

Miercuri dimineață, un trecător a văzut ciotul și a sesizat autoritățile. Imediat, mai mulți angajați de la Spații Verzi, dar și reprezentanți ai Poliției Locale au mers pe teren să verifice sesizarea, cu atât mai mult cu cât nu fusese emis niciun aviz de tăiere în zonă.

"În urma unei sesizări primite prin intermediul aplicației Sibiu City App cu privire la tăierea ilegală a unui arbore de pe Calea Poplăcii nr. ***, Poliția Locală și Serviciul Public de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi au verificat situația în teren, având în vedere că nu s-a emis aviz de tăiere pentru acest arbore situat pe domeniul public. La adresa menționată s-a identificat ciotul unui tei matur, cu diametrul trunchiului de 40 de cm. Tăierea acestuia a fost făcută recent și manual, cel mai probabil cu ajutorul unui topor. Mai mult, ciotul era acoperit cu vopsea roșie", au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu pentru sursa citată.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost amendat cu 20.000 de lei în baza art.12, alin.(5) din Legea nr.24/2007. În plus, acesta va trebui să achite și valoarea arborelui, la prețul pieței - alte câteva mii de lei, scrie sursa citată.

Reprezentanții Primăriei au anunțat că, în zilele viitoare, un alt tei va fi plantat în locul celui tăiat.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri