VIDEO Un nou incendiu puternic lângă București: În aproximativ 8 minute, 10 hectare de vegetație s-au făcut scrum

Data publicării:
incendiu
Un nou incendiu puternic lângă București: În aproximativ 8 minute, 10 hectare de vegetație s-au făcut scrum

Al doilea incendiu de vegetație în 24 de ore, în aceeași zonă din județul Ilfov. Camerele de supraveghere ale unei locuințe au surprins momentul în care izbucnește focul. Flăcările s-au aprins în apropiere de Măgurele și au ars hectare întregi de plante uscate. Pompierii au intervenit rapid și au reușit să stingă incendiul înainte să ajungă în zona caselor.

8 minute și 40 de secunde. Doar de atât a fost nevoie ca zece hectare să fie făcute scrum. Focul a izbucnit în apropiere de localitatea Măgurele și s-a răspândit rapid pe câmpurile din jur. Oamenii din zonă s-au panicat când au văzut, pentru a doua zi la rând, flăcări uriașe care se apropiau amenințător către casele lor.

-Dacă sunt la câțiva 10 de metri, bineînteles că m-am temut și nu numai pentru mine, dar și pentru toți vecinii care au ajuns foarte aproape de casele lor.

Fumul s-a ridicat la sute de metri înălțime și mirosul s-a simțit inclusiv în București. 15 echipaje de pompieri au mers rapid la fața locului.

Ana Covașniuc - purtător de cuvânt ISU București și Ilfov: Incendiul de vegetație a fost în jur de 20 de hectare. Până în acest moment nu avem victime și am reușit cu succes să oprim propagarea la zona de locuit. Și astăzi am avut o briză de vânt care a favorizat extinderea incendiului.

Incendiul izbucnit după ce cu zi înainte, în aceeași zonă, au fost mistuite peste 360 de hectare de vegetație uscată și cultură de rapiță.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri