Vremea rea a dat peste cap weekendul. Vântul și ninsorile au afectat 80 de localități

Data actualizării: Data publicării:
Ninsoare pe E85
Ninsoare pe E85 în nordul țării, în județul Suceava, sâmbătă. Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Pompierii au intervenit în aproape 80 de localităţi în weekend. Primele ninsori, temperaturile scăzute şi vântul puternic au afectat judeţele Argeş, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea, transmite Agerpres.

"În zilele de sâmbătă şi duminică, vremea rea a cuprins mai multe zone din centrul, Sudul şi Estul ţării, perioadă în care pompierii au acţionat pentru degajarea a 411 copaci, 50 de elemente de construcţie şi 19 stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, aproape 60 de autoturisme au fost avariate", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, luni, AGERPRES.

Pe lângă situaţiile generate de intensificările vântului, precipitaţiile au produs inundaţii punctuale, pompierii acţionând în 14 cazuri pentru evacuarea apei din clădiri, curţi, subsoluri sau de pe străzi.

"La această oră, nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor meteo, iar în perioada următoare nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase. Urmăriţi periodic recomandările transmise de autorităţi şi informaţi-vă asupra măsurilor pe care trebuie să le adoptaţi în situaţii de urgenţă", arată sursa citată.

Mai multe informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri