Dacian Cioloș, întâlnire cu PNL, USR și ONG-urile anti-PSD

Data actualizării: Data publicării:
ciolos_inquam_octav_ganea_ILUSTRATIE_CIOLOS_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce a anunţat că va lansa un partid, care va fi desprins din Platforma România 100, Dacian Cioloș s-a întâlnit, azi, cu o serie de ONG-uri, alături de liderii PNL şi USR.

ACTUALIZARE 17.56: Imediat după conferinţa de presă, Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş au plecat împreună, alături de organizaţiile civice, la protestul din Piaţa Victoriei, informează news.ro. 

ACTUALIZARE 17.43.Nu cred că această coaliție de la putere a fost votată și are legitimitatea ca să distrugă justiția, ca să distrugă credibilitatea României în exterior. Cum să ai bunăstare într-un stat corupt?”, a declarat Dacian Cioloș.

„Cum să ai bunăstare atunci când nu doar că Justiţia nu poate să lucreze independent, dar mai creezi instabilitate şi în mediul economic? Cred că avem cocktail-ul şi melanjul suficient care să arunce în aer România, nu pentru că românii ies în stradă ca să-şi spună păsul, ci pentru modul în care este guvernată România”, a adăugat fostul premier.

____________________________________________________________________________________________________________________

Este o întâlnire programată în această după-amiază, la un hotel din Capitală, la care ar urma să participe reprezentanți ai mai multor ONG-uri, dar și liderul PNL Ludovic Orban și liderul USR, Dan Barna.

Dacian Cioloș a anunțat duminică dimineață că este gata să desprindă din Platforma România 100, pe care a înființat-o după ce a plecat de la Palatul Victoria, o nouă formațiune politică, dar asta ar urma să se întâmple pe parcursul următoarelor luni, pentru că, puncta el, vrea să fie un proces natural, nu forțat.  A explicat Dacian Cioloș că și-a dat seama că lucrurile nu se pot schimba în țară fără o implicare politică și tocmai de aceea s-a hotărât acum, alături de liderii Platformei România 100, să construiască o nouă formațiune politică.

Întrebat dacă nu cumva există riscul ca opoziția să fie fărâmițată, Cioloș a admis că există acest risc, dar a punctat că este dispus să colaboreze cu reprezentanți ai tuturor partidelor cu care împărtășește valori și principii, comune, „același ADN”. La câteva ore după aceea a venit informația acestei întâlniri cu PNL, USR și ONG-urile anti-PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri