Forumul 24Trends For 2024, un demers de creștere a rezilienței comunităților în conformitate cu reglementările de sustenabilitate UE

Data publicării:
trends 12

Luni 27 mai 2024, începând cu ora 11:00, Digi24, alături de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, lansează 24 TRENDS FOR 2024, cel mai îndrăzneț proiect de conștientizare a obiectivelor de dezvoltare durabilă, definite de Națiunile Unite și consolidate în legislația privind domeniul ESG, emisă la nivelul Uniunii Europene. Forumul va fi transmis live pe site-ul digi24.ro.

Un lineup de peste 80 de speakeri relevanți, reprezentanți ai unor autorități publice, companii multinaționale, antreprenori și publicul interesat vor participa la cel mai amplu proiect cu difuzare pe scară largă, inițiat în premieră de o organizație nonguvernamentală împreună cu un canal media cu acoperire europeană.

Forumul va găzdui 3 serii de dezbateri în jurul importanței unei dezvoltări durabile a unor nuclee fundamentale: 27 – 31 mai, septembrie și noiembrie. Prima serie abordează cinci mari domenii: Energie, Agricultură, Sănătate, Economie Circulară, Finanțare.

trends 1
trends 1

Dezbaterea va debuta cu expunerea direcțiilor globale ale domeniului energetic, a vulnerabilităților pe care România le are, în prezent. Alături de reprezentanți cheie, analizând obiectivele de dezvoltare durabilă aferente sistemului și abordând un spectru larg de probleme, se vor căuta măsuri cu aplicabilitate rapidă, proiecte de modificări ale legislației actuale, pârghii de accelerare a schimbării.

Concluziile dezbaterii vor cuprinde obiectivele de sustenabilitate 2030 revelate punctual, îmbogățite cu măsuri, direcții și strategii clare, pentru fiecare dintre actorii implicați. Intenționăm crearea unei comunități de lucru interdisciplinare, capabilă să abordeze problematica sustenabilității sistemului energetic, din prisma lărgita a impactului social, economic și de mediu.

Conform Băncii Mondiale, România și-ar putea crește venitul național de aproape trei ori în următoarele trei decenii, luând măsuri pentru îmbunătățirea rezistenței la schimbările climatice, reducerea emisiilor de carbon, și continuând reformele economice mai ample.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF și-a început drumul său pentru o societate modernă, în urmă cu 6 ani și parteneriatul strategic cu un canal media de o asemenea anvergură ca DIGI 24, este nu doar un instrument de acces spre publicul larg, ci mai mult, o sinergie pe care am demarat-o în direcția unui conținut de impact, bazat pe un know-how spectaculos.

„România poate fi transformată de puterea societății și a comunității, nu doar pentru a atinge standardele europene, ci pentru a garanta un nivel de trai ridicat pentru toți. Dezvoltarea durabilă este calea, iar sustenabilitatea este destinația noastră”, a declarat Cristina Chiriac, președinta CONAF

Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, adoptată unanim de România alături de toate statele membre ale Națiunilor Unite în 2015, reprezintă un angajament global remarcabil prin stabilirea a 17 Obiective Globale pentru Dezvoltare Durabilă (ODD).

Enumerarea concisă a celor 17 ODD-uri include: Fără Sărăcie (ODD 1), Foame Zero (ODD 2), Sănătate și Bunăstare (ODD 3), Educație de Calitate (ODD 4), Egalitate de Gen (ODD 5), Apă Curată și Sanitație (ODD 6), Energie Accesibilă și Curată (ODD 7), Muncă Decentă și Creștere Economică (ODD 8), Industrie, Inovare și Infrastructură (ODD 9), Reducerea Inegalităților (ODD 10), Orașe și Comunități Durabile (ODD 11), Consum și Producție Responsabile (ODD 12), Acțiune Climatică (ODD 13), Viață Sub Apă (ODD 14), Viață pe Pământ (ODD 15), Pace, Justiție și Instituții Puternice (ODD 16) și Parteneriate pentru Obiective (ODD 17).

Digi24 scoate în lumina proiectoarelor Forumului 24TrendsFor2024, cei mai importanți vectori de imagine ai postului, Teodora Tompea și Cosmin Prelipceanu, jurnaliști cu experiență și cunoaștere profundă a celor mai fierbinți topicuri din societatea românească. Un eveniment media special, derulat pe parcursul a 5 zile, ce va debuta cu ziua dedicată energiei, ca principal motor de dezvoltare economică, va continua cu agricultura, sănătatea, economia circulară și se va închide cu o dezbatere în jurul principalelor modalități de finanțare a unor demersuri ce pot fi costisitoare la nivelul entităților antreprenoriale individuale și care necesită o mobilizare a tuturor actorilor din peisajul economic. Fiecare zi va avea un panel dedicat întrebărilor și răspunsurilor atât din partea participanților, cât și a celor care au urmărit campania zilnică de conștientizare DIGI 24.

Despre CONAF:

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai importantă confederație din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autoritățile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creștere economică sustenabilă și sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă̆ ca urmare a necesitații de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 12 patronate, 20 asociații, 27 sucursale și peste 5.500 de companii, peste 180.000 de angajați.

CONAF organizează̆ evenimente importante pentru societatea românească̆, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltă și finalizează proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.

Printre proiectele CONAF, amintim „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” - în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” și seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, Romanian Venture Forum, ce au generat pe lângă̆ ecourile în spațiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluțiilor optime și celor mai bune strategii de viitor.

CONSILIUL DIRECTOR CONAF: Cristina Chiriac, Dana Nuță, Anca Damour, Alina Gamauf, Camelia Șucu, Tatian Diaconu, Marius Ghenea, Nicoleta Munteanu, Gabriela Montoiu, Hildegard Brandl, Corneliu Bodea, Amalia Năstase, Viorica Pușcaș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
ODY5N2EyYTIwNzQ0YWJjMDY1NDQ2MThiZjRmMTM3ODc=.thumb
Conferința 24 trends for 2024: Finanțe
ODY5N2EyYTIwNzQ0YWJjMDY1NDQ2MThiZjRmMTM3ODc=.thumb
Conferința 24 trends for 2024: Finanțe
ODY5N2EyYTIwNzQ0YWJjMDY1NDQ2MThiZjRmMTM3ODc=.thumb
Conferința 24 trends for 2024: Reciclare
ODY5N2EyYTIwNzQ0YWJjMDY1NDQ2MThiZjRmMTM3ODc=.thumb
Conferința 24 trends for 2024: Reciclare
ODY5N2EyYTIwNzQ0YWJjMDY1NDQ2MThiZjRmMTM3ODc=.thumb
Conferința 24 trends for 2024: Sănătate
Partenerii noștri
Playtech
Copacul din România sub care nu este bine niciodată să te adăpostești când este caniculă sau când plouă
Digi FM
Theodor Paleologu surprinde la Digi FM: Ce crede despre manele!
Pro FM
Imagini adorabile cu Enrique Iglesias și copiii săi, publicate de Anna Kournikova. „Te topești. Cât au...
Film Now
Copiii lui Hugh Jackman își fac griji pentru actor. „Au inițiat un plan de salvare și au făcut scut în jurul...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Oferta Rusiei pentru pace a fost respinsă. Ședință de urgență, submarin nuclear rusesc în Scoția
Digi FM
Julia Roberts, spectaculoasă la brațul lui Biden, la o strângere de fonduri la care au participat și Clooney...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...