În apărarea lui Traian Berbeceanu: Protest în faţa DIICOT Alba faţă de anchetarea fostului comisar-şef de la Crimă Organizată

Data publicării:
berbeceanu

Un protest faţă de arestarea şefului de la Crimă Organizată Alba s-a desfăşurat joi seară la Deva. Câteva zeci de persoane s-au adunat în faţa sediului DIICOT pentru a-l susţine pe comisarul-şef Traian Berbeceanu, acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Gruparea ar fi adus statului român un prejudiciu de 3,5 milioane de lei, spun procurorii.

Este pentru a doua oară când oamenii ies în stradă pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Traian Berbeceanu. Militanţii consideră că arestarea comisarului este nedreaptă.

Fostul comisar-şef al BCCO Alba a fost arestat preventiv joia trecută şi este acuzat de favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. În faţa instanţei, fostul şef al BCCO Alba şi-a susţinut nevinovăţia şi a declarat că dosarul este fabricat.

În motivarea deciziei de arestare preventivă, magistraţii au arătat că acesta ar putea influenţa ancheta, distrugând probele care l-ar putea incrimina şi realizând presiuni asupra martorilor.

Anchetatorii susţin căTraian Berbeceanu este un om influent, cu multe relaţii şi cu presa locală de partea sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri