IMPARȚIAL. G. Crețu (PSD), despre T. Băsescu: „Un avocățel de provincie”

Data publicării:
gabriela cretu

Gabriela Crețu a declarat, în cadrul emisiunii Imparțial, că Traian Băsescu se comportă „ca un avocățel de provincie”.

Senatorul PSD consideră că modul în care președintele a abordat problema referendumului „nu seamănă cu atitudinea unui mediator”.

„Din punctul acesta de vedere, cred că se încalcă și un principiu fundamental al Constituțiilor, cooperarea loială între puterile statului,” a spus Gabriela Crețu.

Prezent în studioul emisiunii, deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a precizat că Parlamentul va revizui Constituția conform tuturor demersurilor care s-au făcut până acum în cadrul Comsiei de revizuire, în care sunt reprezentate partidele politice.

„În momentul în care vom avea actul finalizat, acesta va fi supus spre validare sau invalidare poporului,” a spus Mugur Cozmanciuc.

Parlamentarul a precizat că numărul de parlamentari va fi redus și prin actuala formă a Constituției.

În schimb, secretarul general al PDL Cristina Trăilă a declarat: „Președintele nu face altceva decât să pună accent pe un lucru pe care noi l-am spus de luni de zile. Noi avem acel referendum din 2009. Vorbim de o revizuire care pleacă de la un mandat dat ce cetățeni. Singurul mandat real dat de cetățeni este acel referendum din 2009.”

Traian Băsescu a anunțat marți că va convoca un nou referendum cu următoarele două întrebări: „Doriți Parlament unicameral?” și „Doriți Parlament cu 300 de membri?”. Referemdumul din 2009, cu aceleași întrebări, a fost validat de români, dar nu a fost pus în aplicare. „Sunt hotărât să-i determin pe români să respecte voința poporului,” a spus președintele.

Citiți și:

Traian Băsescu: Am declanșat un nou referendum pentru revizuirea Constituției

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri