T. Băsescu acuză guvernul de corupție: Am un pact cu V. Ponta, dar n-am un pact al tăcerii

Data publicării:
traian basescu presidency ro 22 iul-4

Șeful statului a afirmat că are mai multe suspiciuni de corupție legate de mai multe activități ale guvernului.

„Sunt la stadiul în care nu ezit să vorbesc de corupţie la acest guvern, nu numai prin ceea ce se vede, prin miniştrii care sunt anchetaţi de DNA, trimişi în judecată, dar uitaţi-vă că este exact stilul lui Adrian Năstase. Am un pact cu Victor Ponta, dar n-am un pact al tăcerii”, a susținut Traian Băsescu.

Acesta susține că are suspiciuni legate de 300 de hectare de teren din insula mare a Brăilei care ar fi fost trecute din administrația statului, în administrația Consiliului Județean Brăila, cu scopul de a fi vândut unui client politic.

"Victor Ponta a fost o speranţă pentru mine şi pe urmă mi-am dat seama şi că nu are caracter şi că este mincinos şi că e corupt. Tocmai am dat exemplul ordonanţei de urgenţă privind tranferul a 3.800 hectare către Consiliul Judeţean Brăila. Dacă asta nu e corupţie, înseamnă că mă duc la mănăstire", a spus Băsescu într-un interviu la "Adevărul".

El a spus că Victor Ponta a procedat la fel ca Năstase, transferând 3.800 de hectare din Insula Mare a Brăilei la Consiliul Judeţean Brăila. "Eu voi sta cu ochii pe aceste terenuri", a adăugat Băsescu, arătând că este vorba despre pământ de categoria zero, irigat, pe care stau cu ochii "tot felul de şacali".

"Aceleaşi tertripuri pe care le-a folosit Adrian Năstase le foloseşte Victor Ponta", a adăugat Băsescu.

Președintele a mai spus că are suspiciuni de corupție și în legătură cu Rompetrol, deoarece guvernul a dat o hotărâre prin care va primi 200 de milioane de euro din cele 600 de milioane de euro pe care le are de luat de la companie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri