Titus Corlăţean, nemulţumit de campania dusă de presa britanică împotriva românilor

Data publicării:
2013-1.10.10. tc londra

 

William Hague şi Titus Corlăţean - Foto: mae.ro

Într-un interviu acordat Huffington Post, Titus Corlăţean nu şi-a ascuns nemulţumirea faţă de modul în care presa din Albion a ales să trateze subiectul imigranţilor proveniţi din România.

Vreau să spun că suntem foarte dezamăgiţi. Nu am venit aici ca să critic presa britanică, dar, totuşi, nu ne aşteptam la aşa ceva din partea Marii Britanii”, a declarat ministrul român de Externe.

În continuarea interviului, acesta a ţinut să îi liniştească, încă o dată, pe cei care anticipează o invazie a românilor după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii, la 1 ianuarie 2014.

Românii care voiau să plece au plecat încă de dinainte să intrăm în Uniunea Europeană. Au plecat în Italia, au plecat în Spania, suntem latini şi este mai uşor să se integreze şi să inveţe limba”,a spus Titus Corlăţean.

Mai mult, după ce le-a prezentat britanicilor argumentele sale, Titus Corlăţean a arătat şi motivele pentru care ei ar trebui să se mute în România.

Vrem să încurajam nu doar investiţiile britanice, ci şi oamenii din această ţară să vină la noi. Avem bănci puternice, o monedă puternică, o infrastructură solidă, agricultură, tehnologie. Chiar sunt oportunităţi”, a spus şeful diplomaţiei româneşti.

La Londra, atât oficialii, cât şi presa duc, de la începutul anului, o campanie pentru a limita accesul străinilor pe piaţa muncii din Marea Britanie, principalele ţinte fiind românii şi bulgarii.

Doar 328 de copii români au cerut ajutor social în Marea Britanie

În cadrul vizitei de lucru efectuate la Londra, Titus Corlăţean, s-a întâlnit cu omologul său britanic William Hague, cu care a discutat, printre altele, problema abuzurilor la dreptul la libera circulaţie în Uniunea Europeană.

„Marea majoritate a comunităţii româneşti din Marea Britanie este tânără, mai mult de 70% sunt între 18 şi 35 de ani, iar solicitările de beneficii sociale sunt extrem de limitate. Anul trecut au fost puţin peste 40.000 de copii care au solicitat un astfel de sprijin social, provenind din toate statele membre ale UE, plus Norvegia şi Elveţia. Din cei peste 40.000 de copii numai 324 au fost copii români, adică 0,8%. Este o discrepanţă între ceea ce apare în dezbaterea publică şi realitate", a spus Corlăţean.

Totodată, ministrul de Externe a subliniat faptul că relaţiile româno-britanice înseamnă "mult mai mult decât atât de discutata temă a imigranţilor în presa britanică şi în mediul politic intern britanic", cele două ţări având poziţii comune sau similare pe foarte multe dosare importante, europene şi internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri