Victor Ponta: „Nu susțin căsătoriile între persoane de același sex”

Data publicării:
ponta crop digi-1

„Vrem o Constituție cât mai suplă. Toată lumea ne face propunerea să mai punem încă un articol, încă o prevedere. Ideea este să avem o Constituție cât mai suplă, să nu ne trezim că trebuie să o schimbăm”, a precizat Victor Ponta.

În legătură cu prevederea legată de căsătoria doar între un bărbat și o femeie, Victor Ponta a spus că „actuala prevedere constituțională după care avem codul civil este foarte clară”.

„Dumneavostră știți vreo problemă creată de acest articol? De ce îl schimbăm?”, a întrebat premierul.

Întrebat dacă, în virtutea menținerii actualei prevederi, va susține căsătoriile între persoanele de același sex, Victor Ponta a răspuns ferm: „Nu, nu le susțin”.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescua declarat că prevederea votată de Comisia de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie nu limitează drepturile cetăţenilor, indiferent de orientarea lor sexuală, şi nu echivalează cu homofobia.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie, care are conţinutul „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” devine: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri