Cazul „Georgiana”. Fetița se reface, ancheta continuă. Asistentele neagă că au fost implicate în vânzarea copilului

Data publicării:
captura copil vandut mioara radu 5-3

Una este să iei și una este să cumperi, da? E o diferență”. Este singura explicaţie venită din partea uneia dintre asistentele care au îndrumat reporterii Digi24 spre cumpărarea Georgianei.

La cinci zile după ce a fost filmată cu camera ascunsă, asistenta de la maternitatea din Moreni susţine că vorbele i-au fost interpretate. În apărarea femeii a sărit şi şefa ei.

„Asistenta incriminată în medierea vânzării unui copil...nu sună bine, sună prost. Niciuna dintre asistente nu a pronunțat cuvântul vanzare”, spune Mihaela Ionescu, director medical al Spitalului Moreni.

Acum Georgiana este îngrijită de medicii spitalului din Moreni. „Manâncă de stinge şi când îi e foame o știe toata secție. E bine merci, e frumoasă”, adaugă Mihaela Ionescu.

Iar cei patru fraţi ai ei sunt în grija asistenţilor maternali din Târgovişte. Copii au fost luaţi de angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

În spatele lor au rămas un tată care parcă a intrat în pământ şi o mamă cercetată acum în libertate pentru că a acceptat să-şi vândă pruncul pe 2.000 de lei.

Asistentele de la maternităţile din Bucureşti, Târgovişte şi Moreni neagă orice implicare şi nu pot fi sancţionate de lege.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri