Ion Iliescu despre dosarul Revoluției: „Ce rost are să dezgropăm aşa ceva?”

Data publicării:
ion iliescu inquamphotos

ACTUALIZARE. Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a nuanţat, joi, printr-o postare pe blogul personal, poziţia referitoare la redeschiderea dosarelor Revoluţiei şi Mineriadelor, susţinând că exprimarea sa "eliptică" pe această temă a fost greşit interpretată drept dovadă de indiferenţă.

„Regret faptul că o exprimare eliptică, în contextul acestei discuţii, poate suna drept indiferenţă faţă suferinţa rudelor celor morţi în acele zile. Nu este, iar tot ceea ce am făcut pentru cinstirea memoriei lor stă dovadă că nu este vorba de indiferenţă sau de lipsa empatiei”, a scris fostul şef al statului.


Reporter: „Cum vedeţi această decizie de a redeschide dosarul Mineriadei, dar şi al Revoluţiei?”

Ion Iliescu: „Nu ştiu cui slujeşte aşa ceva, dar altminteri nicio problemă. Dar pusă sub acest aspect, deci luarea la întrebări şi analize pe plan judiciar, a fost un moment de istorie cu părţile bune şi părţi mai puţin bune, cu stări conflictuale. Am trecut peste ele, am depăşit. Ce rost are să dezgropăm aşa ceva?”

Reporter: „Urmaşii victimelor de atunci spun că nu au trecut peste evenimentele astea”.

Ion Iliescu: „Bun, eu îi înţeleg pe cei care au avut pierderi, dar asta a fost caracterul cel mai radical din tot arealul nostru. La noi a fost o mişcare radicală de înlăturare a vechiului regim cu sacrificii umane. Revoluţia din decembrie a însemnat sacrificii umane. Acum să stăm să tot plângem morţii în loc să tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare al societăţii româneşti...”.  

Citiți și:

C. T. Popescu: „Dl. Iliescu își arată și cu această ocazie sângele rece de reptilă politică”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri