Sorin Ducaru a fost rechemat din calitatea de ambasador la NATO

Data publicării:
ducaru- 5233342-Mediafax Foto-Stefan Micsik 1

Sorin Ducaru, viitor asistent pe probleme de securitate al şefului NATO a detaliat, într-un amplu interviu acordat Digi24 și difuzat în luna mai, care vor fi atribuțiile sale din funcția de conducere a diviziei care se ocupă de riscuri de securitate emergente.

„Să vă prezint câteva domenii concrete care țin de această divizie: problematica securității cibernetice, securitatea energetică, lupta împotriva terorismului, politica nucleară a NATO, lupta împotriva proliferării armelor de distrugere în masă, programul de știință pentru pace – e un program între aliați și parteneri tocmai pentru a promova proiecte comune, plus o unitate de analiză strategică a Alianței”, declara Sorin Ducaru pentru Digi24.

Ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, a fost numit în funcția de Asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Sorin+Ducaru+numit+asistent+al+secretarului+general+al+NATO , informa, în mai, MAE. Este pentru prima oară când un român ajunge într-o asemenea demnitate, de la aderarea țării noastre la NATO, în 2004. Desemnarea lui Sorin Ducaru s-a făcut în urma unui concurs.

Un diplomat de carieră

Ambasadorul Sorin Ducaru este un diplomat de carieră cu o activitate de 20 de ani în Ministerul Afacerilor Externe. Experienţa sa include activitatea în cadrul Direcției de analiză politică, în funcțiile de consilier al ministrului și purtător de cuvânt al MAE (în mandatul de ministru de externe al lui Mircea Geoană), director al Direcţiei NATO din cadrul ministerului. A deținut funcțiile de ambasador al României la ONU, de ambasador în SUA, precum şi în calitate de Reprezentant permanent al României la NATO, deținând în ultimele 17 luni şi poziţia de Decan al Consiliului Nord-Atlantic.

Funcția de Asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente vizează conducerea Diviziei pentru riscuri de securitate emergente şi urmează să fie preluată în luna octombrie 2013.

„Ocuparea de către România a acestei poziții în conducerea NATO reprezintă, dincolo de confirmarea competențelor candidaturii românești, o recunoaștere a rolului, contribuțiilor și a profilului strategic al României în NATO, precum și un rezultat important al strategiei Ministerului Afacerilor Externe de promovare activă a candidaturilor românești pentru ocuparea unor poziții de înaltă responsabilitate și influență în cadrul organizațiilor internaționale, în special în cadrul UE și NATO”, a declarat ministrul Titus Corlățean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri