Vicepremierul rus îl acuză pe T. Băsescu că intenționează să anexeze Republica Moldova. Reacția președintelui

Data publicării:
traian basescu presidency 9 sept

Declarații de acest tip ale demnitarului rus nominalizat sunt frecvente, el, cum se trezește, face o declarație la adresa României după care bănuiesc că își bea ceaiul sau, mă rog, ceva. România nu a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară. România este primul stat din lume care a recunoscut independența Republicii Moldova”, a spus președintele Traian Băsescu.

Nu este pentru prima dată când vicepremierul rus face declaraţii în legătură cu o posibilă unire a Republicii Moldova cu România. Dmitri Rogozin este recunoscut că își folosește contul de Twitter pentru a publica tot felul de mesaje cu caracter oficial și îndreptate împotriva demnitarilor din alte țări.

Unirea Republicii Moldova cu România este una dintre temele sale preferate, mai ales de când a fost numit și responsabil cu situația din Transnistria. Ca atare, nu ratează nici o ocazie pentru a face astfel de declarații.

De această dată, el a postat acest mesaj după întâlnirea care a avut loc luni la București între președintele Traian Băsescu și șeful Parlamentului moldovean.

Calul Traian a pregătit pentru Republica Moldova două etape. Inițial, integrarea în UE, pentru ca mai apoi să fie anexată de România”, a spus astăzi Dmitri Rogozin.

Demnitarul rus a spus de mai multe ori că România are această intenția ascunsă și că folosește Uniunea Europeană ca pe un fel de paravan.

De altfel, Dmitri Rogozin a și lansat avertismente pentru Chișinău, spunând că în cazul unui astfel de scenariu Republica Moldova ar trebui să se aștepte să piardă controlul asupra Transnistriei, o republică separatistă autoprocalamată și nerecunoscută la nivel internațional.

Mai mult decât atât, a amenințat cu sancțiuni economice, unele dintre ele puse în practică recent, când Rusia a blocat importurile de vinuri și de coniac din Republica Moldova pe motiv că nu întrunesc normele de calitate.

Republica Moldova va semna în luna noiembrie, la Vilnius, un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri