SUA au cerut cetățenilor americani să plece urgent din Yemen

Data publicării:
yemen

Actualizare 17.42. Londra, care şi-a evacuat personalul de la ambasada în Yemen marţi, a plasat în alertă maximă Marina Comercială care navighează în largul coastelor yemenite, de teama unui atentat, potrivit Mediafax.

Potrivit BBC, zeci de membri al-Qaida ar fi sosit în Sanaa în ultimele zile, din alte regiuni, și ar pregăti un atac terorist de amploare. Potrivit unor surse, complotul terorist ar include atacuri cu bombă și atentate sinucigașe asupra unor ambasade occidentale din Yemen, dar și asupra unor unități militare yemenite. 

Mai multe reprezentanțe diplomatice americane din Orientul Mijlociu şi în Africa au fost închise din cauza unor ameninţări cu atentate Al-Qaida, în special în Yemen. Este vorba despre 19 locuri în care Statele Unite au decis închiderea ambasadelor și consulatelor.

Citând oficiali americani, The New York Times afirmă că administraţia lui Barack Obama a luat decizia de a închide aceste reprezentanţe diplomatice în urma interceptării, săptămâna trecută, a unor mesaje electronice între Ayman al-Zawahiri şi Nasser al-Wuhayshi, liderul Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), cu sediul în Yemen, potrivit Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri